Tavallisuuden tavaramerkki, ihan vaan perustäyskäri (gluteeniton)

Tavallisuuden tavaramerkki, ihan vaan perustäyskäri (gluteeniton)

Joskus on hauska unohtaa kaikki hienot räpellykset ja tehdä ihan vaan tavallinen kermakakku, perinteisillä täytteillä ja päällysteillä. Tämä onkin lähestulkoon yhtä perinteinen kun mansikkakakku. Naapuruston vanhalla herralla on synttärit, ja me kyläläiset ajateltiin tehdä hänelle yllätys ja viedä kahville nyyttikesti-meinigillä tarjottavat. Koristeluja myöden mennään samalla linjalla, ja tämä kakku näyttääkin ihan rehellisen kotitekoiselle. Vaan ajatus kai on tärkein.

Tee kolme kappaletta alla olevia pohjia:

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoa (vaihtoehtoisesti koko jauhomäärä perunajauhoja)
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

1 litra vispikermaa (laktoositon sopii useammalle)

Täyte:
1. kerros kermavaahtoa ja omenahilloa
2. kerros kermavaahtoa ja viipaloitua banaania
kostutukseen: mehua tai limpparia. Itse tykkään käyttää Spritea.

Kortistelu:
Kermavaahtoa sekä raastimella raastettua suklaata

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään jaa siivilöi vaahtoon.
Levitä leivinpaperi pellille ja kaada taikina siihen. Tasoita nuolijalla. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 8-10 minuuttia. Tee samoin myös seuraavat kaksi pohjaa.

Aseta pöydälle toinen paperi, ja ripottele hienoa sokeria sen päälle. Käännä paistettu pohja tämän päälle katolleen ja poista uunissa ollut leivinpaperi. Kostuta ja täytä. Nosta seuraava pohja päälle ja taas kostutus ja täyttö. Kun kaikki kolme ovat päällekäin, leikkaa reunat suoriksi ja koristele kakku.