Tiikerin sydän kakku gluteeniton

Innostuin Kinuskikissan ihanasta piilokuviokakusta (http://www.kinuskikissa.fi/piilokuviokakku) niin kovasti että piti kokeilla tekniikkaa itsekin. Kakun ohje kuitenkin eri. Kuten kuvasta huomaa ei kaikki aina täydellisesti onnistu ja sydänkuvio jäi liian reunaan…

Tämä on kahden erilaisen taikinan yhdistelmä, ja kakku tehdään kahdessa vaiheessa. Ensin tehdään sydän eli kääretorttutaikina

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota päälimmäinen leivinpaperi. Ota tästä levystä piparimuotilla kuvioita ja aseta ne tiiviiseen jonoon voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan.

Valmista vaalea taikina. Tämä on iän kaiken vanha ohje,ja mittana on kkp eli kahvikuppi (sellainen pieni ja sievä, ei mikään muki)
3 kananmunaa
3 kkp sokeria
3 kkp gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
2 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Kiehauta vesi kattilassa ja laita voi sulamaan siihen. Sekoita jauhot munavaahtoon ja lisää kuuma voi-vesiseos. Sekoita huolella jotta rasva sekoittuu taikinaan. Lisää vaniljasokeri sekä sitruunamehu.
Lusikoi taikinaa vuokaan sydänten molemmille puolille ja päälle.
Paista 175 asteessa noin 45 min uunin keskitasolla.