Tuhti lounaspiirakka perunapohjalla, gluteeniton

Tukuisa piirakka sopii myös lounaaksi. Tämä piiras on täyttävä, eikä sitä tarvitse syödä koko piirakkaa, jollei ole aivan kiljuva nälkä. Pohja saa vaihtelua perunamuussijauheesta.

Pohja:

  • 1 dl öljyä
  • 0,5 dl sokeria
  •  1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 pss (100 g) perunamuussijauhetta
  • 0,5tl leivinjauhetta

Sekoita taikinan ainekset kulhossa puuharukalla tasaiseksi taikinaksi ja taputtele piirakkavuokan pohjalle ja noin sentin verran reunaa ylös päin. 

Täyte:

  • 75 g salamisuikaleita
  • 125 g kinkkusuikaleita
  • 200 g (1 pss) herne-maissi-porkkanaa (pakaste)
  • 250 g (1prk) Jugurttirahkaa
  • Pinnalle: juustosiivuja

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle. Siivuta juustoa päälle. 

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.