Tuulihatut kinkkutäytteellä, gluteeniton

Tuulihattuset

Tuulihatut on kyllä todella monikäyttöisiä ja mukavia suupaloja vaikka illan istujaisiin. Täytteen voi tehdä yhtä lailla suolaisena kun makeanakin. Tällä kertaa oli suolaisen vuoro. Kuten kuvasta näkyy, niin pursotus ei ole vahvinta alaani. Niistä kyllä tulisi paljon kauniimpia jos osaisi, mutta kun tässä asiassa visio ja käsi eivät ole samaa mieltä niin ne vaan eivät ole. Hyvin ne kelpasi kyllä näinkin. Vaikkeivät olekaan niin nättejä kun Facebookin leivontaryhmissä aina ihailen. 

Taikina:

  • 2 dl vettä
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton pullajauhoseos
  • 2 kananmunaa

Täyte:

  • 100 g kinkkusuikaleita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 115 g Philadelhia Frech Herbs -tuorejuustoa

Kuumenna vesi ja rasva kiehuvaksi. Kaada kaikki jauhot kerralla kattilaan ja sekoita hyvin. Sekoita voimakkaasti kunnes neste on imeytynyt jauhoihin. Keitä sekoitellen kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja pohjasta palloksi.

Siirrä taikina kulhoon ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten taikinan sileäksi molempien jälkeen. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille pellille. Pursotukseen kannattaa valita avonaisempi tylla, sillä taikina on sen verran paksua. 

Paista tuulihattuja uunissa 200 noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä. Tee sillä aikaa täyte. Jos kinkkusuikaleet ovat kovin suurta, voit silputa niitä veitsellä pienemmäksi. Vaahdota kerma ja sekoita muut ainekset siihen. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut kahtia, lusikoi täytettä väliin ja nosta yläpuoli kanneksi päälle.