Välipalaksi piirakka jääkaapin jämistä (gluteeniton)

Välipalaksi piirakka jääkaapin jämistä (gluteeniton)

Eilen mietittiin jotain välipalaa. Pitäiskö tehdä piirakka? Joo, mitäs meillä olisi. Sukellus pakastimeen ja jääkaapin pikainen inventario ja siitähän se ajatus sitten taas lähti. Aineksia voi soveltaa sen mukaan mitä kotoa löytyy. Käytin jauhoina härkäpapujauhoseosta, koska siitä saa pohjaan kivasti makua. Ihan yhtä hyvin pohja onnistuu muistakin jauhoista. Meetvurtisuikaleen tilalle käy mukavasti myös kinkku tai kalkkuna. Mikään kevytmallihan tämä ei näillä aineksilla ole, mutta tuhti välipala tai lounas kylläkin. Viimeisen palan nappasinkin aamulla töihin evääksi.

Pohja:

  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton härkäpapujauhoseos
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl juoksevaa margariinia (tai sulatettua voita)
  • 2 rkl vettä
  • 1 kananmuna
  • 0,25 tl suolaa

Täyte:

  • 1 pss (300 g) vihannes-riisisekoitus (pakaste)
  • 75 g meetvurstisuikale
  • 50 g punaleima Emmentaljuustoa raastettuna
  • 50 g mustaleima Emmentaljuustoa raastettuna
  • 50 g fetajuusto paloja
  • 1 kananmuna
  • 100 g (1/2 prk) kermaviiliä
  • 0,5 rkl sweet chili kastiketta

Sekoita pohjan ainekset keskenään esim. lusikalla tai puuhaarukalla. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.