Vissydonitsit, gluteeniton -helppo ja nopea

vissydonitsit

Vissydonitsit, gluteeniton - helppo ja nopea

Tämä ohje pelasti taas, kun vieraat ilmoittivat olevansa puolen tunnin päästä meillä, eikä ole mitään kahvin kanssa. Tähän ohjeeseen meillä on yleensä aina ainekset kaapissa ja se on todella nopea tehdä.

Donitsipelti käyttöön muutakin kun vappuna. Vaihtelua saat sokeroimalla vaikka kaneli-sokerilla tai käyttämällä maustettua vissyä.

Ohjeesta tulee 12 kpl.

Ainekset:

  • 0,5 dl öljyä, juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
  • 1 dl vissyä (myös maustetut käyvät)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • (1 tl sitruunankuoriraastetta) 
  • Sokeroimiseen erilliseen kulhoon hienoa sokeria noin 2 dl

Sekoita öljy, vissy, muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös sitruunankuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lusikoi pussiin, leikkaa kulma auki ja pursota pellille kolot puolilleen.

Paista 200 asteessa noin 7-8 minuuttia.

Sokeroi välittömästi uunista oton jälkeen.