Ylikypsää sian niskaa ja salaattia -siinäpä sunnuntain herkkuruoka

Sian niskaa ja salaattia

Blogini esittelyssä aina lukenut myös ruoka, mutta ruokaohjeita ei ole tullut pahemmin kirjoiteltua. Korjataan nyt tilannetta. Sian niskasta tehtävä herkkuruoka hieman nopeammallakin toteutuksella vie aikaa mutta on niin hyvää että kannattaa kokeilla. Jotenkin aina näin syksyn tullen uuniruoat löytävät taas tiensä meidän huushollin ruokalistalle. 

Ainekset:

  • noin 2 kiloa sian niskaa (tai kassleria)

Marinadi:

  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 3 rkl vettä
  • 2 tl yrttimaustetta
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl Sriracha -chilikastiketta
  • 3 rkl BBQ -kastiketta (esim. Smokey Hickory tms.)

Pataan:

  • 2 dl Coca Colaa
  • suolaa
  • pippuria

Salaatti:

  • Jäävuorisalaattia
  • tomaattia
  • tuorekurkkua
  • fetajuustoa
  • salaatinkastiketta maun mukaan

Laita liha isoon kulhoon. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hiero lihan pintaan. Peitä kelmulla ja anna marnoitua vähintään pari tuntia jääkaapissa. Meillä on ollut tapana antaa lihan uiskennella mausteessa yön yli. 

Laita liha pataan. Paahda lihaa ensin ilman kantta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kaada sen jälkeen pataan limppari ja ripauta lihan pintaan suolaa ja pippuria. Peitä kannella ja kypsennä 125 asteessa kunnes paistomittari näyttää 90 astetta (noin 2-3 tuntia). Ennen tarjoilua paista vielä ilman kantta 220 asteessa 30 minuuttia. Anna lihan vetäytyä vartin verran ja riivi liha kahdella haarukalla silpuksi.

Valmista salaatti. Tarjoile salaatin kanssa ja laita lihan päälle samaa BBQ-kastiketta jota oli marinadissa. 

Ps. jos tykkäsit ohjeesta niin täppääthän tassullasi tuota alla olevaa tähteä, kiitos.