Ylösalaisin juustokakku ilman liivatetta, gluteeniton

 Tämä tuorejuustokakku on tehty ylösalaisin, eli nurin päin vuokaan. Tästä tuli ihan suosikkini. Ihanan pehmeä, vähän moussetyyppinen ja mukavan raikkaan makuinen.

Pohja: 

  • 75 g gluteenittomia digestivekeksejä murskattuna
  • 75 g valkoista suklaata rouhittuna
  • 75 g voita

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g sitruunarahkaa
  • 1 dl hienoa sokeria

Voitele rengasvuoka. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lusikoi massa vuokaan ja tasoita pinta. Tee sitten pohja. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan ja suklaarouheeseen. Taputtele tasaiseksi massan pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

Kumoa tarjoilulautaselle. Jos kakku ei meinaa irrota vuokasti, käytä se nopeasti lämpimässä vedessä. 

 

Follow my blog with Bloglovin