Ystävänpäivän sienikakku (gluteeniton)

Pidän itse sienikakkupohjasta, koska se on kosteampi kuin tavallinen peruspohja.

Ainekset:
6 munaa
4 dl sokeria
2 dl kiehuvaa vettä
3 dl gluteenittomia jauhoja
3 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi vähitellen ja vatkaa seosta niin, että siitä tulee jälleen kuohkeaa.
Sekoita jauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Älä vatkaa enää, vaan sekoita esim. nuolijalla kevyesti sekaisin. Näin taikina ei latistu. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa noin 40-45 min kunnes kakun keskeltä koitettuna tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä, ja leikkaa se neljään osaan.
Täytteet:
1. väliin omenahilloa
2. 2 dl kuohukermaa
0,5 levyä Pandan kinuskimuru -suklaata.
Vispaa kerma vaahdoksi, sulata suklaa ja lisää se vaahtoon.
levitä kakun väliin.
3. väliin mustikkahilloa
Koristelu:
Kakun päällä on koristeet sokerimassasta, joka on värjätty.
Pursotettua kermavaahtoa
ja reunassa toinen puoli kinuskimuru-suklaasta pilkottuna veitsellä ronskiksi rouheeksi.
VINKKI: Saat kestävämmän kermavaahdon kun sekoitat kerman sekaan vispatessa vaniljakreemijauhetta 1 rkl per 2 dl kermaa.