80 VUOTTA TARINOITA - kurkistus tilan päärakennukseen

Tässäpä sitä olisi tarjolla, tirkistelymahdollisuus tilamme iloiseen värimaailmaan ja lähtötilanteeseemme ennen remonttia.


Eteinen on saanut vuonna -73 rakennetun laajennuksen yhteydessä ajanmukaisen aurinkoisen värityksen. Tilan päärakennus kohosi kuitenkin jo vuonna 1937. Kahdeksassakymmenessä vuodessa seinien sisälle on mahtunut enemmän elämää, kuin osaa kuvitellakaan. Onnellisuutta, iloa, surua ja rakkautta. Ja koska ollaan kuitenkin Kouvolassa, niin varmasti huonoja vitsejäkin. Niitä valitettavasti riittää talon epäonneksi vielä vuosikymmeniksi.

Tilan päärakennuksen vanhaan puoleen kuuluu 4 makuuhuonetta, tupa, vinttitilaa ja wc. 

Tupa

 

Talon yksi erikoisuus on todella vanhat lavuaarit joita löytyy kaksin kappalein. Kutsumme niitä suoraan sydämestä ja suurella rakkaudella pisuaareiksi. I think you understand... Meillä ei ole tarvetta vesipisteille joka huoneessa, joten eivät tule jäämään. Kenties tuolla ulkoisella habituksellakin on osansa asiaan. Joku tovi sitten muistan nähneeni ostoilmoituksen tällaisten perään, joten ehkä vielä löytävät tiensä jonkun iloksi.

Tulipesiä talosta löytyy neljä. Alakerrassa on kaksi puuhellaa sekä pönttöuuni, yläkerrassa Porin Matti. Tulevan makuuhuoneemme puuhella on tarkoitus purkaa ja myydä. Meidän näkemyksemme mukaan makuuhuoneemme sisustukseen puuhella ei valitettavasti tule istumaan ja tämä huone kertakaikkiaan on The Makuuhuone. 

Meidän tuleva makuuhuone
Alakerran pönttöuuni <3

Alakerta on etenkin tuvan ja pikkumakuuhuoneen osalta melko koskematon. Lattiat vaativat hieman oikaisua ja se onkin työn alla todennäköisesti ensi viikolla, lisäksi sähköt uusitaan ja pinnat ehostetaan.

Tuvasta ovi pikkumakuuhuoneeseen

Joku ehkä näkee meidän tilaa katsoessaan vanhaa, ränsistynyttä ja nuhjuista. Mie taas olen aivan hirveissä rakkaudenpuuskissani. Tottakai tämä paikka on työläs. Jollain omituisella tavalla kuitenkin mitä isomman kolhun näen, sitä suurempaa kunnioitusta tunnen taloa kohtaan. Talo saakin näyttää nyt vanhalta, onhan sillä ikää. Taikasauvaa heilauttamalla ja juuri ollenkaan hermoja kiristelemättä se tulee kuitenkin uudessa loistossaan olemaan varsin siisti ja hieno.

Yläkerran huoneissa on käynyt pyörähtämässä sateenkaari. Ehkäpä yläkerta on siis saanut osansa 70-luvusta? Yläkerrasta löytyy kaksi makuuhuonetta ja vinttitilat.

Yläkerta on työlistallamme viimeisenä. 177m2 kun onneksi riittää kahdelle ihmiselle hetken aikaa ihan hyvin ilman kahta ylimääräistä väriterapia huonettakin. 

Tästäpä lähdemme liikkeelle siis päärakennuksen vanhan puolen kanssa, muutamat fiilistelykuvat vielä. Joku toinen päivä lienee aiheellista esitellä uudempi siipi :)

Kuvat Marja-Liisa Reijola