Aikaa suunnitelmille

No nyt tämä hääasia!

Tässä on vähän aikaa ollut taas niin kova vauhti opiskelujen ja kavioliittolaisten kanssa, ettei ole tähän ihanuuteen ehtinyt uhrata montaakaan ajatusta. Nyt tahti taas hetkellisesti iisimpään päin, ja sainpas salaa häitään suunnittelevan ystävänkin mukaan tähän haaveiluhulluuteen ;) Tässä nyt sitten asioita, joita olen ehtinyt miettiä ja ajatuksia niistä.

Budjetti
No se mörkö, joka määräilee oikeastaan kaiken muun... Laskeskelimme, että n. 50-60 vieraan häihin saa laittaa sileäksi n.  6000e. Ja silloinkin saa aikamoisena tarjoushaukkana laskeskella hankintoja ja pennejä.

Asiat, joista ei tingitä
Tämä lienee tarpeellista kaikkien häitään suunnittelevien selvittää ennen budjetin tekoa. Asiat, joista me emme ole valmiita tinkimään ovat ammattilaisvalokuvaajajuhlapaikka ja ruoka & juomat. Itse olen aina vieraana viihtynyt paikassa kuin paikassa, kunhan tunnelma on hyvä. Ja sehän se ratkaisee. Kun aloitimme omien häiden suunnittelun, tuli kuitenkin äkkiä selväksi ettei meidän juhlapaikka tule ihan helpolla löytymään. Haluamme myös, että kaikki nauttivat hyvästä ruuasta ja ruokajuotavia pitää tottakai olla riittävästi tarjolla. Meneehän tässä kuitenkin suomalainen ja puolalainen naimisiin, varsinainen kossun ja vodkan liitto ;) No ei kai, mitään räkälähäitä ei kyllä tule...

Asiat, joista voidaan tinkiä
Kaikki mikä voidaan kierrättää, niin kierrätetään. Eli tässä kohtaa maailmalle kiitos Facebookin kirpputoriryhmistä! Kaikki tarpeellinen mikä vain kirpputoriostoksina löytyy, niin se sitä kautta ostetaan ja juhlien jälkeen sille tielle laitetaan. Ei ole mitään tarvetta ostaa kaikkea uutena, kun toimivaa tarviketta löytyy kerran käytettynäkin. Hääpuvun kanssa olen vähän kahden vaiheilla. Järki on vakaasti sitä mieltä, että ehdottomasti ostan sen käytettynä. Kuitenkin taikauskoinen hömppä on hieman epäileväinen tuolla takaraivon puolella, jos se vaikka tuokin huonoa onnea...

Vieraslista
Tätäkin on alustavasti jo saatu tosi hyvälle mallille. Koska häät lykkääntyvät vuodelle 2018 näiden opiskeluiden ja säästöhankaluuksien vuoksi, tulee vieraslista olemaan tiukkaan rajattu. Voi olla, että joku loukkaantuu kun kutsua ei tule, mutta sille en oikein mahda mitään. Haluamme kutsua perheemme ja läheisimmät sukulaiset sekä läheiset ystävät. Näin suoraan sanottuna itse en ainakaan näe syytä kestitä velvollisuudesta ketään, rahat näihin juhliin kuitenkin hommataan hirveällä työmäärällä. Miksi siis kutsua ihmisiä, jotka eivät ole missään yhteydessä kanssamme?

Talvi- vai kesähäät?
Tämän määrittelee loppujen lopuksi juhlapaikka, kunhan se sopiva löydetään. Ensisijaisesti etsimme nyt kuitenkin kesähäille paikkaa, ja talvihäille on sitten varasuunnitelma olemassa.

Koristelut/tyyli
Pinterest, Pinterest, PINTEREST <3 Hääsuunnitelmiaan salassa pitävä ystäväni opasti minut Pinterestin maailmaan. Ihanan helppo ja super hyödyllinen! Tällä hetkellä olen poiminut tyyli-ideoita vähän erityyppisistä häistä, se oma juhlapaikka kun ei ole vielä tiedossa ja sitä myötä ei tyylikään.

Näillä nyt siis mennään tällä erää ja vaaleanpunaiset lasit tukevasti silmillä, iik <3