Häähumalassa

Nyt, kun mies on reissussa pyörivät ajatukseni jatkuvasti häissä ikävästä johtuen. Siispä päätin avata aihetta tänne blogiinkin, ja tulen varmasti avaamaan seuraavan kahden vuoden ajan ihan kaikkien kyllästymiseen asti ;) Tähän postaukseen laittamani kuvat on napattu Instagramista. Jätin tilien nimet näkyviin kuviin siltä varalta, että joku haluaa niitä instasta metsästellä :)

Täytyy tunnustaa, etten oikein edes tiedä mistä aloittaisin. Niitä asioita joita pitäisi suunnitella ja muistaa ja järjestää ja tehdä jajajajaja... Niitä on tyyliin miljoona. Ja häät on se juttu, joiden kustannuksella en aio opetella asioita kantapään kautta! :D Joten onneksi asiaan on aikaa paneutua parisen vuotta. JA onneksi miehelläkin on (yleensä) selkeät mielipiteet suunniteltavista asioista, etenkin juhlapaikasta. Olen aikuisiälläni ollut vieraana muistaakseni tasan kaksissa häissä. Sitäkin intohimoisemmin seuraan kaikenmaailman hääohjelmia televisiosta! Yritän tarkkaan painaa mieleeni mikä järjestelyissä toimii ja mikä ei. Tiedättehän te, sohvalta on yleensä kaikista paras arvioida muita ;) Poikkeuksetta kuitenkin aina herkistyn ohjelmia katsoessani.... Olen kai sellainen loveholic, jos niin voi sanoa <3 Rakkaushöperö ja toivoton romantikko. 

Nyt päällimmäisenä mielessä pyörii juhlapaikka, sillä kaikki rakentuu sen ympärille. Päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon, sillä se riippuu pitkälti juhlapaikasta. Vaihtoehtoina on siis (kevät)talvihäät tai kesähäät. Jos häät pidetään talvella, valikoituu juhlapaikaksi toki puhtaasti sisätiloiltaan sopiva juhlapaikka. Tavallaan helpompi etappi. Olen katsellut vähän sillä silmällä Kotkan konserttitalon salia. Tykkään sen tyylistä komeassa korkeudessaan ja upeine ikkunoineen. Täydellinen talvihäille. Ainoa ongelma lienee sijainti aivan keskustassa, joten mikäli ei ole lunta niin silloin ainakin tällaisen sisäisen maalaistytön mieleen maisemat ovat ihan ....piip rumat! Mutta tuo sali, katsokaa nyt, ah <3

http://www.kotka.fi/asukkaalle/kulttuuripalvelut/tilat/kotkan_konserttitalo

Haaveilemme kuitenkin kesähäistä. Lyhytkestoisella googlettelulla ongelmaksi on koitunut kauniin juhlapaikan löytyminen kesähäitä ajatellen! Olisi ihanaa saada viettää juhlia kauniissa pihapiirissä. Suomen kesä on kuitenkin varsin arvaamaton, ja tällöin myös sisätilojen pitäisi olla mieleiset siltä varalta ettei ulkona voi olla muuten kuin sateenvarjon alla. Mie olen aina ajatellut, että kesähäät vietettäisiin tunnelmallisesti ja luonnonläheisesti joko jonkun navetan vintillä, tai sitten vimosen päälle tyylikkäästi jossain "tuoreissa" tiloissa. No, miehelle navetan vintti ei ole vaihtoehto! :D Meitä ei myöskään vihitä kirkossa. Tästä syystä olisi kiva, mikäli juhlapaikalla olisi mahdollista järjestää kätevästi myös seremonialle oma paikka. Eli riittävästi tilaa tai erillinen tila.

Konserttisalin tyyli kuvastaa kaikkea sitä mitä juhlapaikan sisätiloilta kaipaisin. Jos taas haluaa kauniin pihapiirin, saa kaupanpäälle puupaneloinnin tai kulahtaneet tapetit jossain vihreän, oranssin tai keltaisen sävyssä. Meille riittäisi ihan hyvin siistit vaaleat tilat, joista voisi koristelulla jatkojalostaa oman tyyliset. Häissä on ehdottomasti tärkeintä tunnelma ja rakkaus, mutta anteeksi vaan tässä kohtaa puskee se minun sisäinen bridezillani pahasti esille (sekä puolison groomzilla, hän taas ei siedä silmissään paljasta hirttä tai sitä per... puupanelointia). Toistaiseksi ei siis ole löytynyt vielä mieleistä juhlapaikkaa kesähäiden viettoon tästä Kotka-Kouvola akselilta. Hankalaa on vasta vuoden täällä asuneena yrittää pelkällä googlettelulla pärjätä, etenkin kun näillä hakusana taidoilla niitä tuloksia ei hirveästi tule... Meille jää n. vuosi aikaa säästää ihan kunnolla rahaa häihin opiskelujen jälkeen, ja tästä syystä olisi mukavinta löytää paikka jossa ei ole a-oikeuksia. Tällöin meillä olisi mahdollisuus ja varaa tarjota vieraille juhlajuomia riittävästi.

Tämän enempää en tähän tällä erää mussuta, jätän vain nämä ihanat haaveilukuvat tähän alle <3 Ja HUOM, kaivatun tyylisiä juhlapaikkoja saa ehdottomasti ilmiantaa!!! :) Ei puupanelointia tai keltaista, oranssia taikka vihreää tapettia kiitos ;)

Puspuspus, ällötys ja rakkautta! <3

- Anni