Hääpaikan metsästystä: Kaunis kartanomiljöö

Olisiko nyt kenties jo viimeinen vaihtoehto katsastettu? Tämän jäljiltä iski karmea valinnan vaikeus. Kaksi täysin erilaista paikkaa, molemmat olivat ihania! 

Kävimme siis viimeisimmäksi tutustumassa Kirjokiven kartanoon Vuohijärvellä. Kartano sijaitsee ihastuttavassa miljöössä järven rannalla, ja näkymät olivat pilkkopimeässäkin kauniit. Tällaista erakkoa viehätti myös täydellinen hiljaisuus. Ei liikenteen ääniä. 

Kartano on 1890-luvulla rakennettu. Sisällä on kahdessa eri tasossa kaksi isompaa salia + kirjasto. Lisää tilaa tuo suuret, katetut terassit. Saleihin + kirjastoon ruokailijoita mahtuu n. 30 + 20 + 10. Maksimimäärä on siis n. 60 hlö.

Kuvat eivät tuo oikeutta paikalle, huonekorkeutta oli hulppeat 3,40m ja kenties sen ansiosta erillisistä saleista huolimatta tilaa oli reilun tuntuisesti. Tällä hetkellä tiloissa oli jo vienosti joulun tunnelmaa.

Kartanon yläkerrassa on kolme sviittiä, ja pihapiirissä kauniisti remontoitu ja modernisoitu majoitusaitta sekä rantasauna paljulla ja tietysti laiturilla. Rantasaunan voisi vuokrata esimerkiksi jatkoja varten. Kartanon tuntumasta löytyy myös pieni ulkoilma kappeli, jonka äärellä olisi mahdollista järjestää vihkiminen halutessaan. Nyt pimeällä en siitä kuvaa saanut.

Morsiusparille saisi siis hääsviitin paikan päältä ja useille vieraillekin riittäisi majoitustilaa, mikä on välimatkat huomioiden todella hieno juttu.

Yksi sviiteistä
Yksi rantasaunan huoneista.

Joten tässäpä sitä nyt ollaan. Pää pyöri eilisen jälkeen niin kovasti, että heräsin vielä neljältä aamuyöstäkin miettimään ja pyörittämään tätä asiaa. Onneksi häihin on aikaa, joten ei tässä ihan tulipalokiire ole valinnan suhteen. Tässä vähän mietteitäni näistä vaihtoehdoista:

Kartano: Sisustus ei ehkä täysin napakymppi meidän makuun. Tykkäämme vähän yksinkertaisemmasta ja selkeämmästä, ehkä jopa "värittömämmästä". Etuina upea, vailla vertaansa oleva miljöö, mahdollisuus juhliin pitkän kaavan mukaan tärkeimpien vieraiden kanssa vielä aamiaisellakin jatkaen. Tilat käytännölliset ja selkeät. Tämä hieman hinnakkaampi vaihtoehto, ja on sen verran syrjässä että mahdollisesti bussikuljetuksen harkitseminen vieraille voisi olla paikallaan?

Linnoitusravintola: (Tässä tutustumisreissustamme siellä) Todella persoonallinen ja tunnelmallinen tila. Hyvien kulkuyhteyksien päässä, eli kaupunkialueella. Tilat siis holvistossa, eli isoa yhtenäistä tilaa ei täälläkään ole plus "huone"korkeus on melko matala. Huolestuttaa esim. bändin ja tanssimisen kanssa mahtuminen, vaikka tilaa pitäisi olla riittävästi neliöiden mukaan. Tämä jäisi hieman maltillisemman hintaiseksi, kuin kartano.

HELP! Ajatuksia, ehdotuksia, käytännön kokemuksia?

Tätä asiaa varmasti hetki tässä pyöritellään... :D

xoxo Uneton morsian