Heinäkuun raksaterveiset kuvina

"Mul on vuodessa vaan yksi kesäloma satanu siitä puolet jo tosi kiva. 

Mä oon tehny töitä vaa apinana mulla on sotkunen grilli ja takapiha, 

Ja mä päätän et tää on nyt Costa Rica" 

Vesalan Paulaa lainatakseni, tosin multa se kesäloma puuttuu mut muuten samoilla linjoilla vedetään! Ei ole ollut oikein puhtia tehdä moneen viikkoon mitään tilannekatsausta tänne, kun kotiin päästessä on uni jo tullut suunnilleen siinä kohtaa kun kotiavaimet ovat kilahtaneet eteisen pöydälle. 

Näkymät takapihalta

Meidän Costa Ricalla on siis työpäivien päälle tahkottu hommia aivan apinana. Loputtomalta tuntunut järkyttävän suuri purku-urakka alkaa olla vahvasti voiton puolella, vihdoinkin!!! Tässä on nyt vähän alle 2kk huhkittu minimaalisella työvoimalla. Minä, mies ja meidän molempien vanhemmat. Parina päivänä on kaksi minun ystävääkin malttaneet olla apurina. 

Täytyy sanoa, että ollaan kyllä ikuisessa kiitollisuuden velasta molempien vanhemmille. Ilman heitä tämä projekti ei valmistuisi lähellekään järkevässä ajassa <3 

Yksi projekteista oli vanhan, portaiden alla olevan wc:n purkaminen
Hommahan oli helppo ja miellyttävä :D
Goodbye!
Vanhat viemärit suorastaan murenivat käsiin

Lattiat ovat kolmessa projektihuoneessa vihdoinkin valmiit <3 Uusien betonivalujen jälkeen laitettiin lattiaan Ekovillan puhallusvillaa eristeeksi (suosittelen lämpimästi asioimaan suoraan Ekoeriste Oy:n kanssa heidän tuotteistaan, nopea ja hyvä asiakaspalvelu!) sekä lastulevyä päälle. Lämmitysmuotona meillä on öljylämmitys ja vesikiertoiset patterit. Patterit kuitenkin saivat kyytiä, kun löydettiin huippuhyvä ratkaisu remonttikohteen lattialämmityksen toteuttamiseen! Siitä lisää tulevaisuudessa ihan omassa jutussaan. 

Myös kylpyhuone pääsi ns. lekan alle. Ihmeellinen väliseinä poistettiin ja seinälevyt vaihdetaan uusiin. Keskellä lattiaa kököttävä viemärin tuuletusputki saa todellakin vaihtaa maisemaa. Seuraavana hommana kylppärin suhteen on siis lattioiden piikkausta kaivojen vaihtoa, uuden pikkuwc:n viemäriä ja viemärin tuuletusputken siirtoa varten. Lattioina meillä tosiaan on vanhalla puolella puurakenteinen lattia ja uudella puolella betonilattia. Kylppäri ja uusi pikku-wc sijaitsevat uudella puolella. 

Myös olohuone ja tulevaa avokeittiötä odotteleva tila on vielä riisutussa muodossaan kolmen huoneen yhdistämisen jäljiltä. 

Work in progress

Jaahas, taitaa olla parempi pätkäistä tähän ja jatkaa loput huomenna :D Totean tähän vielä, että oon mie pikaisesti kerenny hevosenki kyytiin heinäkuun aikana muutaman kerran! Enimmäkseen saavat nyt laiduntaa.