Hääpaikan metsästystä: Tunnelmallinen linnoitusholvisto

Tällä kertaa ainakin tärppäsi! Nyt meillä on enää yksi paikka katsomatta, ensi viikolla matkustamme Vuohijärven suuntaan katsomaan Kirjokiven kartanoa järvimaisemiin. Tällä viikolla kävimme tutustumassa Haminassa Linnoitusravintola Kamuun, ja ihastuimme siihen hirveästi. 

Linnoitusravintola sijaitsee siis Bastionilla ja on tunnelmaltaan kerrassaan uniikki. Tiloihin kuuluu ruokaravintolan lisäksi erilliset holvistot yksityistilaisuuksiin. Yllä kuva ravintolan puolelta, tähän alle kuvia erillisistä tiloista.

Tämä jälkimmäinen panoramakuva antaa ehkä parempaa käsitystä tilojen pohjasta, vaikka vain osa näkyykin. Mitään isoa yhteinästä tilaa ei ole, mutta vieraat eivät varsinaisesti erilläänkään toisistaan olisi. Nyt käytössä oli ihan loisteputkivalaisimet, mutta koristevaloilla, kynttilöillä ym tilasta saa todella tunnelmallisen. Se ei paljon koristeluja kaipaa, yksinkertaiset kauniit kattaukset omien teemavärien mukaisesti. Kesällä käytössä on myös ulkoaluetta.

Ainoa minua mietityttänyt asia oli tilan riittävyys tanssimiselle. Minun "heimoni" on sitä sorttia, että juhlat eivät ilman tanssimista ole yhtään mitään. Todennäköisesti tilaa kyllä on riittävästi, mutta eihän sitä koskaan kai voi liikaakaan olla :D

Näihin tiloihin tutustuttuamme jäimme vielä ravintolan puolelle syömään ja viimeistään siinä kohtaa oltiin täysin myytyjä. Palvelu oli todella hyvää ja ruoka taivaallista. Jopa tuo puolisko sanoi, että pitkään aikaan ei ole niin hyvää pihviä syönyt, ja se on sentään aika armoton ruokakriitikko.

Tällä paikalla on häitä ajatellen "rasitteena" kesäajan tapahtumat Bastionilla, ja koko kesänhän siinä on valtava teltta pystytettynä koko kentän päälle. Meillä ei ole päivämäärän kanssa niin tarkkaa, joten sen suhteen sumpliminen onnistuu isompia tapahtumia väistellen. Syksyyn 2018 häiden lykkääminen tuntuu kyllä vain tolkuttoman pitkältä ajalta. Elokuu on meillä se "takaraja", jonka itse olen kaavaillut. Eihän kukaan jaksa ikuisuuksia odottaa! :D Ja serkullani on häät saman vuoden keväällä, joten ihan siihen lähelle ei viitsisi juhlia järjestellä. Meillä on kuitenkin jonkun verran samoja vieraita tulossa ja pidemmänkin matkan päästä, ollaan armollisia vieraille ;)

Linnoitusravintola pyyhkäisi siis ehdottomaksi ykkösvaihtoehdoksi meidän häille. Vielä ei uskalla kuitenkaan kiveen mitään kirjoittaa, sillä Kirjokiven kartanoon on vielä tutustumatta ja nämä kaksi miljöötä ovat täysin erilaiset keskenään. Siispä innolla jään odottelemaan torstaita! Joko päätös on selkeä, tai sitten painin päätöksentuskissani!