Kesäprojektin etenemistä

Meillä on Lalan kanssa lähtenyt sujumaan aika mukavasti. Vaikean hevosen kanssa ne onnistumiset tuntuu jotenki tuhatziljoona kertaa mahtavammilta kuin muulloin. Meidän yhteistyö heittelehtii edelleenkin välillä laidasta laitaan ja kontrasti on melko mojova :D Mutta on ihanaa huomata, että olen nyt ansainnut tämän hevosen luottamuksen.

Kun tälle lajille ja näille eläimille on tullut annettua suurin osa elämästään, voi se välillä tehdä kipeääkin. Jos on halua, niin hevosia oppii lukemaan aika tarkasti. Lala tuli minulle tutusta paikasta, tutulta ihmiseltä ja tiedän että sitä on siellä kohdeltu todella hyvin ja oikeudenmukaisesti. Joku ajanjakso sen elämässä on kuitenkin jättänyt siihen syvät jäljet. Uusia ihmisiä se arkailee. Kun kädet tai riimu lähestyy päätä, se jähmettyy. Alkuun en meinannut saada sille suitsia, kun niitä nostaessani Lalan pään lähelle halusi se poistua takavasemmalle. Kuulemma myös monilla ratsastajilla on ollut ensi kertaa selkään noustessa tunne, että neiti "leviää alle" tai sinkoaa ihan mihin ilman suuntaan tahansa. En voi välttyä ajattelemasta sitä, mitä sille joskus on tehty. Parempi toki olisi olla ajattelematta, sillä nyt sillä on asiat hyvin. Kuukaudessa on tapahtunut huimaa muutosta, se ottaa asiat vastaan rauhallisesti ja seurustelee kanssani mielellään. Vaikka edelleen on ratsastettaessa Tamma ;)

Aloin eilen harjoittelemaan kisoja silmälläpitäen kouluohjelmaa Lalan kanssa. No ei ihan mennyt niinkuin siellä kuuluisassa Strömsössä.... :D Ohjelmassa on keskiravia ja keskilaukkaa, ja koska likalla noita menohaluja riittää eikä ohjalla saa ottaa niin yritä siinä sitten niitä jarruja hapuilla moisten pätkien jälkeen :D No.... kenties harjoitus tekee mestarin.... Tänään onneksi saatiin vähän koutsaamista, ja homma alkoikin alkuhölmöilyjen jälkeen pelittää aika mukavasti! Tämän enempää tällä kertaa selittelemättä, tässä hieman kuvasatoa Jenni-koutsin jäljiltä.

Pysähtymistreenejä alku- ja lopputervehdyksiin.
Voltteja

 

Papparainen seurasi harjoituksia koutsin satulan alla.
Kolmikaarista kiemurauraa.

 

Ja jotta ei ihan kiiltokuvameiningiksi mene ja totuus ei unohdu :D ....... Jätän tämän vain tähän......

 

Minä mokomakin puoskari kehtasin sisäpohkeella hipaista hieman liikaa....