Kriisi eroahdistuksesta

Jos joku luuli otsikon ja kuvan perusteella, että nyt on kysymys hevosten eroahdistusongelmista, niin valitettavasti joudun paljastamaan ongelman olevan omistajan eroahdistuksessa! :D Mun hevosten tallipaikat on olleet puolihoito systeemillä jo parisen vuotta. Toki rahan puolesta opiskelijana se oli pakkokin, mutta oli se myös ihan kiva nähdä otukset lähes päivittäin ja pysyä kärryillä kakan laadusta ym. muuta mahtavaa. Kesäkuun alusta hevoset siirtyivät remonttia ennakoiden täysihoidolle ja oli kyllä aika hyvin ennakoitu, tämä kaksi viikkoa on ollut ihan hirveää myllytystä.

On ollut huima määrä asioita hoidettavana, ja ennen iltavuoroja ei ole ollut mitään mahdollisuutta ehtiä tallille. Aamuvuorojen jälkeen taas on ollut paljon treffejä mm. raksamiesten, putkimiehen, vakuutusyhtiön jne kanssa. Kaikki suunnitellut tallipäivät ovat menneet piloille esim. sen vuoksi, että vuokrakämpällä viemärin sisältö nousi kylpyhuoneeseen eikä ollut mikään ihan helposti ratkaistava ongelma... Tai puhelimitse asioiden hoitaminen on niin hidasta, että siinä menee ne kaikki kriittiset kolme tuntia ennen töitä. Tallilla olen ehtinyt vain piipahtamaan ja poden siitä ihan järkyttävän huonoa omaatuntoa! HUONO HEVOSENOMISTAJA!

Tästä syystä viimeisen parin viikon aikana ei ole hevosista mitään tekstiä tullutkaan. Kun en ole niitä hevosiani juuri edes nähnyt. Koko ajan on kauhea huoli, "mitä jos sitä ja tätä ja tota". Mie en voi tarpeeksi korostaa sitä, miten hyvä ja luotettava tallipaikka meillä on, ainoastaan sen takia uskalsinkin tähän tilanteeseen siirtyä. Lisäksi hevosilla on hyvät hoitajat, joilta saa säännöllisesti kuulumisia. Mutta jos ihminen nyt vaan potee eroahdistusta, niin se sit vaan potee sitä!

kuva T. Talvio

Olen yrittänyt lievittää eroahdistusta katselemalla kuvia. Olen myös yrittänyt suunnitella, että millä ihmeellä ehtisi saada tilalla paikat muuttokelpoisiksi hevosillekin tämän vuoden puolella. Tallissa ei tällä hetkellä ole karsinoiden seiniä ollenkaan, ne pitäisi tehdä. Talosta tulee valtava määrä purua vanhoista lattioista, sitä voisi laittaa ensihätään tarhojen porttikohtiin mutalillua estämään, sillä tänä vuonna ei ehditä kaivaa salaojia ja tehdä muita isoja pohjatöitä. Ainoa vaan, ettei niitä aitojakaan vielä ole. Lala ei tule pysymään loimikaudella langoissa kun syöminen loppuu, joten pitäisi sinne talveksi ihan oikeat aidatkin saada. Tontin vieressä kulkee kuitenkin kohtalaisen vilkas autotiekin, me kun ei ihan täysin maalla olla. Ratsastuskenttää nyt ei ehdi kyllä tekemään missään nimessä.... Onneksi lähellä on kuitenkin paljon talleja joten vuokrakenttä tai -maneesi irtoaa varmasti. Lisäksi heinäautomaatit pitäisi ehtiä tekemään talliin vuorotyöläisen tallinpitoa helpottamaan, ulos nyt voisi lykätä vaikka vapaan heinän. 

No, eiköhän tämä tästä aukene pikkuhiljaa. Talon kanssa hommat lähtee vauhtiin maanantaina, katsotaan miten se etenee ja missä kohtaa ehtisi alkaa kiinnittämään huomiota tallin puolelle. 

Hevosilla ei taida olla omistajastaan samanlaista eroahdistusta, kuin toisinpäin...

Mutta huomenna pääsen tallille <3