Lattioiden purku kuin elokuvista?

Päärakennuksen vanhan puolen lattiat ovat olleet vinot. Lattioiden oikominen olikin siis työlistassa ensimmäisten joukossa.

Odotin, että saisin puhtaat eristepurut hyötykäyttöön hevostallin puolelle esimerkiksi tarhan pohjaan. No, ehkä tässä nyt pikkuhiljaa oppii ettei kannata etukäteen ihan kamalasti suunnitella näkemättä todellisuutta :D

Vanhan tuvan lähtötilanne
Meidän tulevan makuuhuoneen lähtötilanne

Lattioiden vinoutta on vähän turhan hankala havainnollistaa kuvin. Mutta jos ajattelee kävelevänsä vaikka Tykkimäen Väärinpäintalossa niin saa aika lähelle oikean kuvan, hekoheko. Nurkat olivat laskeneet parissa paikkaa ja keskellä lattioitakin oli kaikenlaista rinnettä ja laskua. Tässä kuva yhden huoneen keskeltä menneestä palkista:

Eli aika vinossa mennään. No, vanha talo on vanha talo. Koska tajusimme kuolevaisuutemme, urakan suuruuden ja tavoitteemme päästä joskus myös asumaan tähän taloon, otimme urakoitsijan hoitamaan kolmen huoneen lattioiden rakenteiden uusimiset sekä eristeiden laitot. 

Oven karmeja purkaessa löytyi aarteitakin, vanhoja sanomalehtiä. Tässä yksi näyte, Converset ja muutama muu helmi... :D

Meidän urakoitsija Erik laitteli alkuviikosta viestiä, että eihän se ole ihme kun lattiat on vinossa. Niitä ei sinänsä ollut rakennettu, vaan lankut "kelluivat" eristeiden tukemana.

Yksi huone näytti, että se olisi eristetty puhtaalla purulla. Muista lattioista löytyikin käpyjä, sammalta, rättejä, tiiliskivien palasia, hiekkaa, you name it.... Se niistä tarhojen pohjista siis :D

Jätekasa

Saatiin vielä seuraavakin pieni mutka matkaan, sillä kun pölyt oli imuroitu pohjista paljastui seuraava projekti. Betonipohja olikin halkeillut pahemmin kuin rojun peittämänä ensi alkuun oli näyttänyt. Eihän tässä sitten muuta, kun urakoitsija puuhastelemaan vanhat pois pohjalta ja uudet betonivalut tilalle. Ah.