Miniloma Tertin kartanossa

Perjantaina suuntasin kohti Mikkeliä, Tertin kartanoon Starboxin bloggaajien tapaamisen. Perjantai-iltapäivän lähdöt on aina ihan parasta, kun ei tietenkään voi pakata vielä edellisenä päivänä niin teet sen sitten tiukassa 20min aikaikkunassa ennen junan lähtöä. Bueno. Olisi ehkä eväitäkin voinut varata reilu parin tunnin matkalle, onneksi oli junan vaihto Kouvolan asemalla ja R-kioski siinä yhteydessä :)

Tertin kartanossa meidät otti vastaan Heli Pöyry, kerrassaan ihastuttava nainen! Hän kertoi meille kartanon historiasta ja laajasta valikoimasta tuotteita joista monet on valmistettu kartanon omista raaka-aineista. Kartano oli viritetty täyteen joulutunnelmaan, ja kyllä se salakavalasti meinasi vähän itseenikin tarttua.

Vierailevana tähtenä meillä oli kertakaikkiaan mainio Sami Minkkinen, joka kirjoittaa Havaintoja parisuhteesta -blogia. Sami kertoi meille omasta blogistaan ja sen kehityskaaresta, tunnelma oli ihanan välitön ja rento joten juttukin rönsyili mukavasti vastavuoroiseksi. Moni on varmasti törmännyt Facebookissa Samin kirjoituksiin, itse ainakin olen nauranut niille useaan otteeseen.

Must have kaverikuva!

Seuraavaksi siirryimme kartanon kahvilan & puodin puolelle koristelemaan joulupipareita. Ensimmäinen ajatus oli, että huh onneksi ne on valmiiksi paistettuja, ei ole mustaksi käristyneiden pipareiden vaaraa... Itse en ole mikään luova keittiön hengetär, mutta olihan siinä kai joku visio olevinaan kun pipareita sotkin. Mahdollisesti saada mahdollisimman paljon tavaraa päälle?

Kahvila & puoti
Just beautiful vai miten se meni

Kun piparit oli koristeltu, niin siirryttiin.... tintintinttttiiiiiii...... RUOKAPÖYTÄÄN <3 Meille oli katettu kerrassaan upea valikoima tuotteita, suurin osa suoraan kartanolta ja paikallisilta tuottajilta. Ruokataivas. Ei voi muuta kuin kehua. Kävi vain sellainen pieni kämmi, että sanan "ruoka" kuullessani meni korvat lukkoon ja alkoi kuola valumaan. Meni pikkuisen ohi se tieto, että ensin on alkupalat, sitten pääruoka ja sitten vielä jälkiruoka.... Alkupalapöytä oli niin runsas, että ahdoin onnellisena ruokaa kuin viimeistä päivää, en vain tiennyt niiden ruokien olevan vasta alkua. No, onneksi oli joustavat housut!

Katsokaapas vielä tuota lamppua, mahtava! :D
Alkupala annos :)

Puheliaan illan tullessa kohti loppuaan oli onni, että olin varannut itselleni majoituspaikan kartanolta. Saatoin vain lyllertää pihan toiselle puolelle ja köllähtää sänkyyn sulattelemaan. Majoituspaikkana kartanossa toimii vanha aitta, joka on remontoitu nykypäivän mukavuuksia vastaavaksi.

Kun yö oli Pappilan Ennan kanssa kuorsattu kilpaa, niin oli aika lyllertää mitäpä muutakaan, kuin syömään! Meille oli etukäteen kehuttu kovasti kartanon aamiaista, mutta kun kuulimme "vetonaulan" olevan puuroa huolestuimme molemmat. Ei olla kumpikaan puuroihmisiä. Täytyy sanoa, että yllätyin kertakaikkiaan aivan täydellisesti, kermainen uunipuuro vei kielen mennessään ja Tertin kartanon puolukkasokeri siinä päällä oli viimeinen silaus. Aamupalapöytä oli kokonaisuudessaan jotain aivan muuta,kuin tavalliset hotelliaamiaiset. Ihan täysi kymppi täältä!

Kiertelimme ennen kotiinlähtöä vielä ympäri puotia, ja kotiin tarttui ehdoton suosikkituotteeni piparkakkufudge! Tuli mieleen lapsuus ja piparkakkutaikinan syöminen tonttulakki päässä. Lisäksi toin myös Karu arki -nimistä olutta puolisolle, aion maistaa sitä itsekin. Muita suosikkituotteita oli omenamehu ( <3 <3 <3 ) ja Kartanon lasikarahvi. Tertin tuotteisiin pääsee tutustumaan mm. heidän verkkokaupassaan. Itse aion sitä vielä kurkistella näin joulun alla, jäi kivoja lahjaideoita mieleen!

Miniloma teki hyvää, kotisohvalla voi vielä tuliaisten kera onneksi fiilistellä.