Pakollinen takapakki

Layla vetikin sitten ihan kunnon pannut.

Liian pitkään ei voi sujua hyvin, sehän nyt tiedetään. Karma ja sitärataa. Kun se tarhassa kiihdyteltyään oli ottanut kylkimyyryt, niin ilmeisesti joku nikama on nyt niksahtanut jonnekin väärään ilmansuuntaan ja selkä on aivan lukossa. Maanantaina onneksi Anna rientää paikalle hieromaan/antamaan kraniota.

Oireilu alkoi hieman hiipimällä. Kaatumisen jälkeen oli muutaman päivän ihan ok, vähän jäykkä ja sen jälkeen liikkui taas normaalisti. En huomannut hevosessa mitään muuta outoa. Sitten viime sunnuntaina estevalmennuksessa se alkoi kiukuttelemaan alastuloissa, ihan selvä kipureaktio. Lähti siis alta pois ja veti "häntää koipien väliin". Nyt se liikkuu takaa tavallista huonommin, ei siis onnu mutta liike on jotenkin kummallisen näköinen. Lisäksi se KATKOO LAUKKAA, mikä on ennen kuulumatonta meidän perusvauhdeilla...

Ja nyt tein jopa löydöksiä siitä: 

Kuten näkyy, niin tuo eläinhän on ihan vinkkarallaan ristiselästä! Ja tuolta rangan kohollaan olevalta puolelta lämpötila on myös selkeästi korkeampi.

Myös liikutuksessa selkä/lantio ja ristiselkä alkavat kuumottamaan (hienot paint merkkaukset...) :

Nyt ollaankin liikuttu rauhallisesti kävelemällä. Itse olen lähinnä siis talutellut, koska kävelytyskoneessa on myös kauhean kiva ottaa kojareita, etenkin jos koirat juoksee pihalla... Muutaman päivän välein olen katsonut liinassa miten liikkuu ravissa ja laukassa. Tässä välissä meillä kävi kengittäjä, jolla sattui olemaan tutulta eläinlääkäriltä lainassa Bemer -loimi, ja Lala saikin testailla sitä! :)

Kireä ilme rentoutui pikkuhiljaa. Tälläinen Laylan sairastaminen on minulle aina stressaavaa aikaa. Siitä ei ole oloneuvokseksi millään. Jos ei pääse muuten liikkumaan, niin sitten apinoidaan siellä tarhassa. Olen kovasti yrittänyt keksiä sen kanssa kaikkea tekemistä ja väkirehut on tiputettu pieniin kourallisiin. Toivotaan, että tilanne tästä taas laukeaa ja voidaan hetki treenata eteenpäin kunnes seuraava tapaturma sattuu kohdalle... :D

Satulansovittaja Elsa Kettunen tulee meille torstaina. Tarkoitus on sovittaa n. 5-9 satulaa, ja jos niistä yksikään ei ole sopiva niin irtisanoudun tästä hommasta ja me ruvetaan inkkareiksi :D Yksi pikaostos tuli tehtyä helpottamaan tilannetta, edullinen käytetty Wintecin estesatula joka on itseasiassa vällyjen kanssa ihan mukiinmenevä! Siinä on ilmatoppaukset, joten ei ole suositeltavaa käyttää juurikaan mitään ylimääräistä satulan alla... Mutta koska tuo herkkis on herkkis ja säkähirviö ja vaikka mitä, niin lapakuoppien aluetta on pakko täyttää. Memoryfoam + geeli toimii parhaiten! Tämä on minun elämäni ensimmäinen Wintec, ja tähän mennessä olen positiivesti yllättynyt. Pieneen hintaansa nähden ihan jees kapistus!