Remontti katkaisi runosuonen (ziljoona kuvaa)

Huhhuh.

Ennenkuin sitä ehtiikään huomaamaan, niin ohi kiitävien viikkojen vilinä vaihtuu ohi kiitävien kuukausien vilinäksi. Kyllähän sitä tiedettiin, että tässä on ehkä useammankin tehtaan verran rautoja tulessa. Mennään nyt kuitenkin tilan kanssa asia kerrallaan eteenpäin niin hyvin kuin ehditään ja jaksetaan :) Sen verran kiire ja väsy on kuitenkin ollut, että tänne turinointi on unohtunut pitkäksi toviksi.

Purkutöiden loppumisen jälkeen pidettiin pieni huilitauko. Oli ystävien häät ja muuta mukavaa. Sitten kun oli aika palata arkeen sitä hahmotti taas kuinka monta asiaa pitäisi olla tekemässä samaan aikaan jo pelkästään tuon talon kanssa. No, josko sinne tänä vuonna pääsisi muuttamaan. Tässä vähän raapaisua osasta aikaansaannoksista, näiden lisäksi on kylppärissä tehty isot viemäriremontit.

Lattialämmityslevyt saapuivat. Kyseessä on siis Floore-saneerauslevy vesikiertoiselle lattialämmitykselle, levy nostaa lattian korkeutta tässä mallissa vain 17mm :) Päädyttiin lopunperin lattialämmitykseen esteettisyyden ja käyttömukavuuden vuoksi, lisäksi patteriremontti olisi oikeastaan ollut yllättävän kallis ja työläs. 

Levyjä ei ole vielä asennettu, vain vähän mallailtu ja ihmetelty seinätöiden edistymistä odotellessa.

Talon vanhalle puolelle tehtiin seinäjuoksut sähköjen upottamista varten. Samalla päätettiin laittaa vielä lisäeristeet. Eristeeksi valikoitui Hunton - puukuitulevy Ekoeriste Oy:ltä. Se sopii vanhaan taloon kuin nenä päähän valmistusmateriaalinsa, ekologisuutensa ja hengittävyytensä ansiosta. Levyt oli helppo asentaa ja tuntuivat tuhdeilta ja toimivilta. Näistä lisää joku toinen kerta :)

Itse olen tehnyt suurinta aherrusta hevostallin puolella. Hevostenhan oli tarkoitus muuttaa syksyllä kotiin, joten siinä ajatuksessa tahkosin pytinkiä pystyyn kunnon kuumeessa ja keuhkojen pihistessä. Viime metreillä meille tuli kuitenkin monta aikataulut mullistavaa mutkaa matkaan, joten päätin luovuttaa hevosten muuton kanssa ja jättää sen mahdollisesti vuoden vaihteeseen. Tallista tuli kuitenkin jo kohtalaisen kivan näköinen, joten tässä vähän muutoskuvia!

Tallin ihan ensimmäinen lähtötilanne oli tavaroiden raivaamisen jälkeen melko tyhjä. Vanhat karsinat oli suurimmilta osin purettu. Kuten aiemmin mainitsinkin, niin säästin talosta paljon purettua puutavaraa tallia varten! Näin päästiin aika lähelle nollan euron budjettia. Minulla oli hienot suunnitelmat omasta pienestä "hienostotallista", mutta remonttikustannusten ja aikarajoitteiden vuoksi ne saavat nyt toistaiseksi jäädä. On itseasiassa ihan hyvä kokeilla tallin toimivuutta hevosten kanssa ennenkuin käyttää suuret summat sisustukseen ja järjestyksen luomiseen. Haavet toteutan sitten, kun suunnitelmat on viimeisen päälle viilattu :)

Ensin alettiin pystyttää kahden vierekkäin olevan karsinan väliseinää. Tähän sain avuksi Elinan, joka on ihan mun luotto raksa-akka mitä tulee tallijuttujen ja trailereiden kanssa värkkäämiseen! Väliseinäksi otettiin talon 80-vuotiasta, super vankkaa lattialankkua! <3

Toisen karsinan puolelta katsottuna

Samaista lankkua käytettiin myös etuseinän tekoon. Ovi on tehty kesämökin vanhoista sisäkattolaudoista. Ikkunoiden suojana on talon vanhat saunapaneelit. Erittäin tehokasta kierrätystä, eikä hullummin raksailtu kokemattomalta urvelolta! :D

Viereiseen karsinaan tarvitsi tehdä ainoastaan ovi, ja toki ikkunat suojata. Etuseinät olivat jo paikallaan. 

Ylläoleva karsina  käytävän toiselta puolelta olikin kokonaisuudessaan pystyssä valmiiksi. Sitten pääsinkin sutimaan maalia. Sain iso tonikan valkoista maalia ja lätkin sitä joka paikkaan lähinnä sillä ajatuksella, että kestää miten kestää kun uusittavaksi talli tulee jossain kohdassa kuitenkin. Kyllä vaan tuo valkoinen maali tekee ihmeitä :)

Tässä kuvassa tuota taustalla olevaa seinää en ollut vielä ehtinyt maalata.

Aika hyvä tuli siihen nähden, että tähän mennessä talliin tuli ostettua vain saranat ja salvat :)

Yksi iso murheenkryyni on ollut sahajauhokenttää varten pohjan teko, siitä riittääkin juttua ihan omaan tekstiinsä... Nyt mie jään kuitenkin vaan ihailemaan jo näitä valmiita juttuja :)