Taas se aika vuodesta <3

Valtaosalle hevosharrastajista HIHS on tuttu juttu. Itsellekin siellä vierailu on muodostunut jokavuotiseksi perinteeksi. Tällä kertaa kävin paikanpäällä perjantaina ystäväni Iinan kanssa. Ohjelmassa oli Amateur Tourin Top 10 finaali, kansainvälinen päänäytös sisältäen kolme esteluokkaa ja vielä illan päätteeksi working equitation näytös by Miguel da Fonseca.

Areenalla on aina sopivasti jännittynyt tunnelma, omakin jalka vipattaa ja mielikuvitushevoselle antaa apuja suorituksia katsellessaan. Tällaiselle wannabe-kouluratsastajalle tosin näin monta luokkaa esteitä alkoi jo loppua kohden puuduttamaan :D 

Aikaahan voi kuluttaa onneksi myös haukkaamalla välipalaa ja ihmettelemällä Expon tarjontaa.

Täytyy sanoa, että olin kyllä pettynyt tämän vuoden Expoon, se oli entisestään supistunut. Ymmärrän toki, ettei yrittäjiä sinne saavu. Kuuleman mukaan Expo-paikkojen hinnat ovat tasaisen varmasti kivunneet huikeisiin summiin, ja voitolle on vaikea päästä. Se on todella huono juttu pitkällä tähtäimellä HIHS tapahtumaa ajatellen. Varmasti valtaosalle kävijöistä yksi viikonlopun kohokohdista on päästä yhdellä kertaa käsiksi laajaan valikoimaan hevos- ja ratsastustarvikkeita messuhintalapuilla lätkäistynä. Ainoa ostokseni oli siis siistimpi vaalean beige satulahuopa jolle tarve olikin, tällä kertaa sellaiseksi valikoitui tuo ylläoleva GGn huopa.

Eilis illan viimeisenä huipentumana oli Miguel da Fonsecan working equitation -näytös. Working equitationin, eli "työratsastuksen" kilpailuissa on kolme eri osa-aluetta: koulukoe, tekninen esterata sekä nopeuskoe. Kilpailuissa mukaan otetaan yleensä kaksi osiota. Oli kyllä huikeaa katsottavaa, alla vielä video jossa Miguel ja hevonen Zidane do Lis.

Harmillisesti tänä vuonna ei ollut budjettia käydä kilpailuja katsomassa monena päivänä, joten kouluratsastus jäi kotoa katseltavaksi. Taitaa olla meidän pikkukissakin "hevostyttö", sillä jostain syystä aina kun yritän ratsastusta katsoa tulee se pyörimään television eteen.... No, jos tässä nyt sohvalla vähän virittäisi treenimotivaatiota ja hiipisi sitten tallille katselemaan mihin sen oman GP-pirivieterin kanssa tänään päästään yltämään :)