Mikä vaan motivoi SINUA!

Nyt kun on uusi vuosi otettu vastaan on myös aika uudenvuodenlupauksille ja ”new year new me” jutuille. Tästä keskustellaan paljon somessa ja esimerkiksi radiossa. Kuuntelin töihin ajaessani jotain enmuistamitä radiokanavaa ja siellä juontaja sanoi että uudenvuodenlupaukset taitavat olla jo ”last season”. Tämä jäi jotenkin kaivelemaan minua. Ensinnäkin mitä väliä sillä on mikä on muodissa ja mikä ei?

Olen muutenkin tietyllä tapaa skeptinen trendejä kohtaan vaikka ne tuovat paljon ihmisille; inspiraatiota, haaveita, tavotteita ja ideoita. Uusien tapojen ja tyylien tuleminen on super hyvä ja auttaa ihmisiä löytämään oman tapansa. Mutta jotenkin se ajatusmaailma mikä sitä jokus seuraa, että kaikki aiemmat ovat vanhentunutta ja huonompaa saa minut ärsyyntymään. Tämän hetken trendi ei tarkoita etteikö aiemmat trendit, tavat ja ajatukset voisi olla ihan yhtä hyviä! Jokaiselle toimii oma juttu, sopii tietyt tavat ja menee yksiin tietynlaisten ajatusten kanssa. Voisimme siis kaikki ottaa juuri ne omat juttumme uusista trendeistä ja jättää miettimättä onko joku ”so last season”.

Tämä koskee ihan kaikkea, pukeutumista, urheilua, sanavalintoja, mielipiteitä, ravitsemustottumuksia... Meitä on niin monenlaisia täällä tallaamassa elämää että tarvitaankin monia tapoja ja tyylejä. Olisihan se tylsää jos kaikki haluaisivat ihan samoja asioita ja tehdä jutut samalla tavalla. Täytyy myös muistaa että monille esimerkiksi elämäntapamuutokset, urheilun aloittaminen ja terveellisesti syöminen vaatii todella suurta tsemppausta ja taistelua vanhoja tottumuksia vastaan, niin mikäs siihen parempi vauhdin anto kuin uuden vuoden alkaminen ja paperille kirjoitetut lupaukset/tavoitteet itselleen.

Summarum siis: jos haluat tehdä uudenvuodenlupauksia, listata ylös tavotteet, tehdä vaikka taikoja menneiden taaksejättämiseen ja uuden aloittamiseen niin ei muutakun antaa palaa!